Nöjesdans.se

    
              Rubrik    


Vad är Nöjesdansakuten Vad är Nöjesdansakuten? Vem håller i undervisningen Vem håller i dansundervisningen? Dansbakgrund?  Dansutbildning? Vilka danser?  Frågor? Vilka danser?


Vad är Nöjesdansakuten?

N
öjesdansakuten är en liten dansskola i Göteborg som ger privatlektioner i olika typer av pardans. Fokus ligger på att göra dansen lättare och roligare med hjälp av grundläggande dansteknik och dansgolvsetikett och på att även den som har svårt för sig ska kunna komma igång med lite dans. I första hand lär du dig att dansa socialt och att klara dig runt golvet i de flesta sammanhang. För den som vill gå vidare och lära sig mer tipsar jag gärna om bra dansskolor.

Framför allt ger jag privatlektioner i vals, foxtrot och bugg som är de vanligast förekommande danserna på svenska dansgolv och fester. Under dansskolans första år höll jag kurser även i en rad andra danser och dessa kan jag också ge privatlektioner i vid efterfrågan. Detta handlar om både moderna danser som bugg, foxtrot, modern vals, wienervals och cha cha, och gammaldanser som schottis, polka och hambo. En lista över de danser jag ger lektioner i finns här. Se även här för mer information om danserna, musiktips och videoklipp.

Notera att jag inte ger lektioner till ensamma personer utan bara till par eller grupper. Vid lektioner med fler än två par ordnar den som beställer lektionen helst en egen lokal dit jag kommer.

Dansskolan har F-skattesedel.
  
Danslektion på Chalmers 2009
Vem håller i dansundervisningen?

Nöjesdansakuten drivs av mig, Marika Lagervall. Jag har dansat i många år och var som  mest aktiv under åren 2001-2012 då jag tränade både moderna danser och folkdans och även tävlade lite. Genom Chalmers danssällskap började jag även undervisa i dans och startade dansskolan 2007. Därefter höll jag i föreningens alla längre danskurser (se arkivet) fram till och med våren 2012. Se vidare nedan.

Under de följande åren har jag främst fokuserat på privatlektioner och lektioner för mindre sällskap, t.ex. möhippor, födelsedagskalas och kompisgäng. Eftersom jag också har ett vanligt kontorsarbete på dagtid undervisar jag främst på kvällar och helger.Dansutbildning?

Min dansutbildning i korthet: Olika danskurser på bl.a. Lazars dansskola, Fysiken, Mölndals dansskola och Sinclairs. TävlingsträningGDSK/Sinclairs och Magic. Bästa tävlingsplaceringar är två andraplatser i standarddans 2005 (E-klass) och 2006 (C-klass). Mina kunskaper i gammaldanser och folkdanser kommer från min tid i Göteborgs National Dans Sällskap där jag var aktiv 1995-2011. Jag var även aktiv i Chalmers Danssällskap 2001-2012 som medlem, ordförande och danslärare.

Mina undervisningsmeriter i korthet: Hjälplärare på Fysikens kurser i baldans och latin ht 2001 och vt 2002, danslärare på Stadsmuseet i samband med Kulturnatta 2003 och en lång rad korta och långa kurser på Chalmers för Chalmers Danssällskap 2003-2012, bl.a. i baldanser, bugg och gammaldans (se arkivet). Under våren 2008 höll jag även kurser i samarbete med DK Woodpecker (uppgick senare i dansskolan Magic). Därutöver har jag gett över 200 lektioner i bröllopsvals under tiden 2006-2018.Frågor?

Om du har några frågor om mina danskunskaper, danserna, danslektioner i allmänhet eller liknande är du välkommen att höra av dig. Kontaktuppgifter finns under rubriken Kontakt. Se även mer information under de övriga rubrikerna i menyn.(c) Marika Lagervall
Webmaster. Sidan skapad 180103 och senast uppdaterad 190314.