Nöjesdansakuten Tider för privatlektioner


Nöjesdansakuten - info om dansskolan
Bröllopsvals - specialsida
Info inför lektioner i bröllopsvals
Kontakt


2017
                                            
Notera! Tyvärr är jag sjukskriven och får inte ge några lektioner förrän sjukskrivningen har upphört. Hör gärna av er om ni har frågor! Om inte jag kan hjälpa er hänvisar jag till de kurser och privatlektioner som andra dansskolor ger, t.ex. Sinclairs, Mölndals dansskola och Lazars.

Bokade lektioner och lediga tider

Datum
Kommentar
                  


Lokal

Tyvärr har jag inte tillgång till någon riktig danslokal.
De alternativ som finns är:

- Hos er eller i en lokal ni ordnar. Då kan jag vardagskvällar från kl. 18 och framåt samt ofta även söndagskvällar och ibland andra helgtider. Om det är långt att åka för mig begär jag resetillägg på priset, se mer information om det nedan, samt även ett extra tillägg om det är väldigt lång restid. Om ni är osäkra på om utrymmet räcker så kan en enkel tumregel vara att 8-10 kvadratmeter räcker till grunderna i enkel vals till långsam musik, och ju snabbare musik (och ju mer avancerad dans) ni vill ha desto större yta behöver ni.

- Hemma hos mig. Det är inte jättestort, men går att öva in grunderna ganska bra. Jag bor drygt 500 meter från Frölunda torg. Samma tider som ovan, men förstås utan resetillägg.Priser

Privatlektion för ett par (ingen prishöjning våren 2017):
- 500 kr för 2 timmar,
- 400 kr för en och en halv timme och
- 300 kr för en timme.
Det tillkommer också reseersättning, se nedan.
För två par som samsas blir det 700 kr för 2 timmar (350 kr/par), 500 kr för en och en halv timme och 400 kr för en timme för alla fyra.
För tre par blir priset 800 kr för två timmar för alla paren tillsammans eller 280 kr/par. För en grupp om 6-10 par för två timmar tar jag 100 kr/person. Hör av er för priser vid större grupper och andra tidsintervall.

I priset ingår även lite tid för att sätta igång musiken, ev. skobyte och ev. undanflyttning av möbler om det inte kan ordnas innan lektionen.
Hör med mig om rabatter om ni är en större grupp eller om ni vill ta många lektioner!
Betalning sker kontant på plats eller via faktura och banköverföring, enligt överenskommelse innan.


Resetillägg

För närvarande kan jag inte cykla och det är därför biljett med kollektivtrafiken som gäller för alla resor för mig till er under våren och sommaren 2017. En kostnad på 50 för en tur och returresa läggs därför på lektionspriset för resor inom Göteborg. För längre resor tas en avgift ut motsvarande en biljett med kontotladdning. Pga problem med fötterna kan jag för närvarande tyvärr inte ta lektioner där avståndet mellan er och närmaste hållplats överstiger 500 meter.

- Reseersättning för biljett med kollektivtrafiken tillkommer i de fall det blir för långt för mig att cykla fram och tillbaka till er.
Rimligt cykelavstånd för min del är ca en mil nord, nordöst, öster eller nordväst om Frölunda torg, samt en halvmil söderut, dvs. med ytterpunkterna
Lindholmen/Vågmästarplatsen, Redbergsplatsen, Mölndals bro, Långedrag och Askims torg. När jag jobbar utgår jag från Vasaplatsen och ska sedan ta mig till Frölunda torg ungefär för att ta mig hem. Om ni har möjlighet att hämta upp mig med bil vid lämpligt ställe dit jag kan cykla tar jag ingen reseersättning. På helger kan jag ev. ta egen bil och då blir det inget tillägg för tiden, men jag tar samma ersättning som motsvarande resa med kollektivtrafiken.

- Extra ersättning för restiden tillkommer om ni bor så att det blir väldigt lång restid. För en restid som sammanlagt överstiger en och en halv timme, men inte två timmar, från dörr till dörr (med cykel, kollektivtrafik och ev. anslutande promenader) tar jag 100 kr extra. För en restid som överstiger två timmar tar jag 200 kr extra. Lektioner med längre restid bokas bara undantagsvis då det är svårt att hinna med så långa pass. För att utnyttja tiden väl ger jag bara tvåtimmarslektioner om restiden uppgår till eller överstiger två timmar.Om ni är sent ute

Eller vill lära er själva? På sidan Lär dig själv hittar ni grunderna i gammalvals uppdelat på två lektioner. Det blir kanske inte lika snyggt som om ni tagit en lektion, men det räcker för att ta er runt golvet utan att skämmas om ni är nöjda med det. Det finns gott om musiktips på den här sidan och en del andra användbara tips här. Vill ni lära er wienervals finns även instruktionsvideoklipp på youtube som kan vara användbara. Tänk bara på att använda långsammare musik när ni tränar. Här finns också lite tips för dig som hellre vill ha foxtrot.

Kolla gärna också med andra dansskolor! De flesta ger privatlektioner i vals även om de inte uttryckligen skriver det på sina webbsidor! Sök t.ex. efter Sinclairs, Magic, Lazars och Mölnsdals dansskola.


Övrigt

Vill du lära dig något annat än vals? Kanske bugg, foxtrot, cha cha, tango eller quickstep? Hör gärna av dig så kan vi säkert ordna något! Se mer information om vad jag lär ut här. Se även specialsidan för foxtrot till bröllop! Främst lär jag ut vals, bugg och foxtrot och övriga danser får stämmas av från gång till gång beroende vad som fungerar.

Förbered er inför lektionen genom att läsa här! Se även musiktipsen i den långa listan här.
Dansskolan heter Nöjesdansakuten och har F-skattesedel.Denna sida är en del av Nöjesdansakuten, se mer om dansskolan.
Danslärare Marika Lagervall.
 © Nöjesdansakuten, webmaster, sidan omgjord 100703 och senast uppdaterad 170912