Nöjesdansakuten Tider för privatlektioner
Privatlektioner - startsidan
Specialsida för bröllopsvals
Om dansskolan och danserna


Boka privatlektioner i dans

       
   Inför första lektionen:
                              


Boka en eller flera danslektioner

Bokning av danslektioner sker via e-post till danslärare Marika Lagervall.
Har du frågor som du inte fått svar på via de här webbsidorna? Skriv eller ring och fråga, se sidan med kontaktuppgifter.

OBS! Från och med slutet av maj eller senast efter midsommar kan jag börja ge lektioner igen Hör gärna av dig om du har frågor eller vill  preliminärboka!

Vid bokning vill jag gärna veta när ni vill ha lektionerna, om ni har tillgång till egen plats vi kan träna på, vilken dans ni vill lära er, om ni har någon musik ni redan har bestämt er för och om ni har några särskilda önskemål för lektionerna. Inför första lektionen vill jag också ha bådas namn och ett telefonnummer så jag kan nå er om något problem skulle uppstå precis före lektionen.Villkor och ångerrätt

När ni har bokat en lektion har ni rätt att ångra er eller avboka av annat skäl när som helst fram till lektionens början (läs mer om ångerrätt här). Lektionerna betalas alltid i efterhand och det utgår ingen avgift för sen avbokning. Om jag har hunnit påbörja en resa till lektionslokalen innan ni avbokar kan det dock bli aktuellt med reseersättning motsvarande en biljett med kollektivtrafiken.

Om ni hyr en lokal för lektionen så står ni för alla omkostnader och arrangemang kring lokalen, även om ni avbokar lektionen sent. Om däremot jag blir tvungen att avboka lektionen med så kort varsel att lokalen inte går att omboka står jag för lokalavgiften mot faktura/kvittens från de personer eller det företag ni har hyrt lokalen av. Vilka villkor som gäller för lokalen behöver jag veta så snart bokningen är klar.

Skulle ni vara missnöjda med lektionen är det bara att ni säger till så får vi diskutera en lämplig lösning. För att undvika sådana situationer är det bra om ni tänker igenom i förväg vad ni vill ha ut av lektionen. Jag diskuterar gärna med er hur vi ska lägga upp lektionen på bästa sätt för att ni ska bli nöjda.

Dansskolan heter Nöjesdansakuten och har F-skattesedel.

Behandling av personuppgifter

När ni bokar en danslektion ger ni samtidigt dansskolan lov att behandla de personuppgifter som är nödvändiga för ändramålet. Dessa är era namn, e-postadress och telefonnummer till en av er, samt er adress vid dagen för lektionen om lektionen äger rum hemma hos er. Dessa personuppgifter behövs för att kunna genomföra lektionen och sparas av administrativa skäl tills nästa årsbokslut är klart och godkänt. De enda utskick till er som skulle kunna förekomma efter själva danslektionen eller -lektionerna handlar om frågor som kan behövas för bokföringen. Inga andra utskick görs och efter att årsbokslutet är klart raderas uppgifterna. Inga uppgifter lämnas över till någon annan så ni behöver inte vara oroliga att era e-postadresser ska hamna i fel händer efter en lektion hos mig.Priser

Privatlektion för ett par:
- 500 kr för 2 timmar,
- 400 kr för en och en halv timme och
- 300 kr för en timme.

För två par som samsas blir det:
- 700 kr för 2 timmar (350 kr/par), 5
- 00 kr för en och en halv timme och
- 400 kr för en timme för alla fyra.

För tre par blir priset 800 kr för två timmar för alla paren tillsammans eller 280 kr/par. För en grupp om 6-10 par för två timmar tar jag 100 kr/person. Hör av er för priser vid större grupper och andra tidsintervall.

I priset ingår även lite tid för att sätta igång musiken, skobyte och ev. undanflyttning av möbler.
Hör med mig om rabatter om ni är en större grupp eller om ni vill ta fler än tre lektioner!
Betalning sker i första hand via faktura och banköverföring, enligt överenskommelse innan.


Resetillägg

- Reseersättning för biljett med kollektivtrafiken tillkommer i de fall det blir för långt för mig att cykla fram och tillbaka till er.
Rimligt cykelavstånd för min del är i normala fall ca 1 mil nord, nordöst, öster eller nordväst om Frölunda torg, samt en halvmil söderut, dvs. med ytterpunkterna Lindholmen, Redbergsplatsen, Mölndals bro, Långedrag och Askims torg. När jag jobbar utgår jag från Vasaplatsen och ska sedan ta mig till Frölunda torg ungefär för att ta mig hem. Om ni har möjlighet att hämta upp mig med bil vid lämpligt ställe dit jag kan cykla tar jag ingen reseersättning. På helger kan jag ev. ta egen bil och i stället och då tar jag samma ersättning som motsvarande resa med kollektivtrafiken. För närvarande kan jag tyvärr inte cykla mer än max 2 km och vi får stämma av ersättning när ni bokar. Se även under bokningsbara tider.

- Extra ersättning för restiden tillkommer om ni bor så att det blir väldigt lång restid. För en restid som sammanlagt överstiger en och en halv timme från dörr till dörr (med cykel, kollektivtrafik och ev. anslutande promenader), t.ex. till Lerum eller Landvetter tar jag 200 kr extra. För en restid som överstiger två timmar tar jag 300 kr extra. Jag bokar endast undantagsvis in lektioner med en restid på över två timmar eftersom restiden då blir längre än lektionstiden och det blir orimligt länge och även dyrt för er.Lokal

Tyvärr har jag ingen egen lokal eller tillgång till en lokal med fasta tider. De alternativ som finns är:

- Jag kommer till er eller till en lokal ni ordnar. Om det är långt att åka för mig begär jag resetillägg på priset, samt även ett extra tillägg om det är väldigt lång restid. Om ni är osäkra på om utrymmet räcker så kan en enkel tumregel vara att 8-10 kvadratmeter räcker till grunderna i enkel vals till långsam musik, och ju snabbare musik (och ju mer avancerad dans) ni vill ha desto större yta behöver ni.

- Ni kan komma hem till mig. Det är inte jättestort, men går att öva in grunderna ganska bra. Jag bor ca 700 meter från Frölunda torg.


Bokningsbara tider

Eftersom jag har ett annat jobb också kan jag inte på dagtid. Säkrast är måndag-torsdag från kl. 18 och framåt (beroende på restid). Ibland går det även på helgerna och fredagkvällar, men det varierar från vecka till vecka och bokas bara om det inte funkar med vardagskvällar. I nödfall kan jag gå tidigare så att vi kan börja kl. 17, men inte för ofta. På sommaren kan jag även på dagtid när jag är ledig och inte bortrest. Vilka tider jag kan då noteras särskilt högst upp på sidan.

Under denna rubrik lägger jag upp information om när jag kan ge lektioner och om jag t.ex. är bortrest under högsäsong (maj-september).

På grund av en långvarig sjukskrivning har jag inte kunnat undervisa, men räknar med att kunna börja igen i slutet på maj eller senast efter midsommar. Hör gärna av dig om du vill ha en lektion under sommaren så ser vi efter vilka möjligheter som finns.


Om ni är sent ute

Ska ni gifta er och hinner ni inte ta en lektion före bröllopet? Ni kan absolut träna in lite grundläggande vals själva. På sidan Lär dig själv har jag samlat både instruktioner i "vals for dummies", videoklipp med instruktioner och länkar till musiktips och goda råd kring dansen. Det ni kan lära er från mina sidor kanske inte blir lika snyggt som efter en riktig lektion, men det räcker för att ta er runt golvet om ni är nöjda med det och är alldeles gratis.

Om det skulle vara så att jag inte hinner eller är fullbokad så kolla gärna också med andra dansskolor! De flesta ger privatlektioner i vals även om de inte uttryckligen skriver det på sina webbsidor! Sök t.ex. efter Sinclairs, Magic, Lazars och Mölndals dansskola. En del av dessa ger även intensivkurser i bröllopsvals då och då under sommarhalvåret.


Vilka danser kan ni ta lektioner i?

De mest efterfrågade danserna jag undervisar i är wienervals/gammalvals, foxtrot och bugg. De par som tar dessa lektioner vill ibland ha dem som dans på bröllop eller en annan större fest och ibland bara för att få lite större självförtroende för att gå ut att dansa. Antalet lektioner ni behöver för att bemästra dansen är ungefär samma för alla dessa och beror mer på hur bra ni vill bli och hur mycket ni kan träna själva än på dansens svårighetsgrad.

Vill ni dansa foxtrot på bröllopet och vill träna själva så finns det lite tips om både dans och musik här.

Skulle ni vilja lära er någon annan dans så lär jag även ut t.ex. cha cha och rumba, se även listan över vilka danser jag lär ut.
Hör av er så diskuterar vi om och hur jag kan hjälpa er.Övrigt

Förbered er gärna inför första lektionen genom att läsa på om privatlektioner och vad man bör tänka på inför första lektionen. Läs gärna på mer om vals och musiktips på valser på specialsidan för bröllopsvals och läs mer om andra danser här (länk kommer).Denna sida är en del av Nöjesdansakuten.
 © Nöjesdansakuten, webmaster, sidan omgjord 100703, 160115, 180106 och senast uppdaterad 180511.