NöjesdansakutenBröllopsvals


Startsidan
Vad är bröllopsvals?
Tips & goda råd för bröllopsvalsen
Tips på valsmusik
Lär dig dansa bröllopsvals!
Lär dig själv!
Kontakt
Vanliga frågor (och svar)


LÄR DIG SJÄLV!Wienervals

Högervändning, grundsteg och vänstervändning, plus en fuskversion för att klara det lättare. Ta ner den i tempo ordentligt så går det lättare.
Lycka till! ;-)

Förenklad gammalvals

Dansas enklast från sida till sida. Man får med sig valskänslan och kan klara relativt snabb musik, men man får ingen rotation och kan bli ganska yr av att svänga åt samma håll hela tiden. Det är  också svårt att röra sig över en större yta än denna.

Se bekrivning här!

Gammalvals, fast enklare svängar

Här har vi de korrekta stegen för att kunna vända i gammalvals, men paret förenklar genom att bara vrida lite grann. Det blir samma som ovan, det är svårt att röra sig över någon större yta och man kan bli yr av att bara röra sig åt samma håll hela tiden, plus att det ju inte händer så mycket för publiken att titta på.

Brudevalsen

Danskt klipp som gör reklam för dansskola. De visar enkla grundsteg i wienervals och hur den korrekta fattningen ska se ut. Musiken i början är Gades Brudevals (finns i musiklistan).

Fler videoklipp

Kan du hitta på http://www.nojesdans.se/chalmers/video.htmlDenna sida är en del av Nöjesdansakuten, se mer om dansskolan och om de öppna kurserna.
 © Nöjesdansakuten, webmaster, sidan skapad 100630 och senast uppdaterad 120710